Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme (Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi) Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının Lisanslı Değerleme Uzmanları Kıraliyet Kurumu (Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS) tarafından akredite edilmesine yönelik nihai denetim (audit) ve gözden geçirme çalışması 21-23 Şubat 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır. RICS denetim ekibi; Howard Pierce (MRICS – Başkan), Prof. Dr. Eric Pichet (FRICS – Akademik), Maarten Vermeulen (FRICS – RICS Avrupa ve CIS Direktörü) ve Jill Behrens (RICS)’den oluşmuştur. Panel üyelerince hazırlanan raporun 3-4 hafta içinde RICS Executive Board (yönetim kurulu) kararı ile kesinleşmesinin ardından Üniversitemize resmi olarak bildirim yapılacaktır. Akreditasyon sürecinin tamamlanması ile mezunlarımızın dünyanın her yerinde lisanslı uzman olarak çalışmalarına imkan sağlanmış olacaktır. Akreditasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından mezunlarımızın RICS üyeliği (MRICS) için koşullar tamamlanmış olacak ve halen aktif olmayan RICS Türkiye Ofisi de çalışmalarına başlayacaktır.

IMG_1719

RICS denetim panelinin incelemeleri ve gözden geçirme sürecinde Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş eşlik etmiş ve Üniversite ve Bölümümüz adına sunumu da Prof. Dr. Tanrıvermiş yapmıştır. Anabilim Dalı ekibi ile RICS arasındaki görüşmeler; Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Doç. Dr. Arzuhan Burcu Gültekin ve Doç. Dr. Nihan Özdemir Sönmez tarafından gerçekleştirilmiş, her iki ekip tarafından soru ve cevap ile tartışma oturumları yapılmıştır.

RICS ile Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı arasındaki akademik değerlendirme toplantısına başkan Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ile Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, Prof. Dr. Ruşen Keleş,  Prof. Dr. Nilay Çabuk Kaya, Prof. Dr. Kürşat Yalçıner, Doç. Dr. Fahriye Nihan Özdemir Sönmez, Doç. Dr. Arzuhan Burcu Gültekin, Doç. Dr. Güliz Bilgin Altınöz, Dr. Yeşim Aliefendioğlu ve Dr. Nurcan Öcal katılmıştır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından RICS panel üyeleri ve görüşmeleri gerçekleştiren Anabilim Dalımız Başkanı ve öğretim üyelerine verilen öğle yemeğine Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Demir, Üniversitemiz AB Eğitim Programları Kurumsal Koordinatörü, Uluslararasılaşma Koordinatörü ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Süzen ile Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlhan Karasubaşı katılmıştır.

RICS denetim panel üyeleri ile yapılan görüşmeye katılan öğrencilerimiz; Yılmaz Arslan, Figen Yavuz, Ayşe Filiz Zorlu Kaman, Coşkun Turgut, Rodrigue Bazame, Tuğba Güneş, Ümit Yıldız, Serhat Karaçelik, Reyhan Demirtaş, Nergis İpek, Ayşen Sanbur ve Cemal Baş’a değerli görüşleri ve katkıları, ayrıca RICS denetim paneli tarafından görüşme için davet edilmemiş olmakla birlikte tüm gün boyunca bölümde çalışan ve gayret gösteren değerli öğrencilerimize de ülkemizin dünya çapında akredite edilecek bölümlerine olan bağlılık ve içtenlikleri için teşekkür ederiz.

Nihai gözden geçirme ve denetim için hazırlık aşamasında çalışmalarımıza güç veren, yol gösterici olan ve çözüm bulma konusunda yoğun gayret eden ve destek olan Rektör Yardımcımız sayın Prof. Dr. Ayhan Elmalı’ya, SKS Koordinatörümüz Sayın Doç. Dr. Duygu Demiralp Özel’e ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Gülüzar Baş’a özel olarak teşekkür etmek isteriz. 13 Aralık 2013 tarihinde akreditasyon için RICS Avrupa Ofisinde ilk başvurunun yapılması, RICS UK ve RICS Avrupa (Belçika) görüşmelerinin yapılmasına katılan ve deneyimleri ile yol gösterici olan saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Mehmet Bülbül’e de teşekkürü bir borç biliriz. Geçirdiği operasyona rağmen konferans (conference call) ile RICS denetim panel üyeleri ile anlamlı bir görüşme gerçekleştirdiği ve her gün arayarak hazırlıklarımızı gözden geçirmemizi sağladığı ve önerileri ile güç verdiği için kendisine çok teşekkür ederiz.

Uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ve akreditasyon sürecindeki katkı ve yönlendirmelerinden dolayı Prof. Dr. Ali Parsa (RAU), Prof. Dr. Tobias Just (IREBS), Doç. Dr. Markus Amon (IREBS), Nick Evans (RICS) ile RICS Avrupa yöneticileri Maarten Vermeulen, Kristin Bammel ve Anna Galiano ile denetim paneli üyelerine, ülkemize ve bölümümüze gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri için sonsuz teşekkür ederiz. Son olarak denetim ve gözden geçirme sürecinin öğrencilerimiz, Anabilim Dalımız, Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar vermesi dileğiyle şimdiden sürece destek veren başta Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş olmak üzere bütün akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimize özel olarak teşekkür etmeyi de borç biliriz.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı

(Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı Başkanlığı)

IMG-20160224-WA0013

IMG_1717