DSCN2920Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi (Taşınmaz Geliştirme) Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının Lisanslı Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu (Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS) tarafından akredite edilmesine yönelik nihai denetim (audit) ve gözden geçirme çalışması 21-23 Şubat 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştı. RICS final audit panel tarafından yapılan 16 Mart 2016 tarihli rapor ve ardından RICS Executive Board  (yönetim kurulu) kararı ile Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi (Taşınmaz Geliştirme) Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının akredite edilmesi süreci başarı ile tamamlanmıştır. İki yüksek lisans programının akreditasyon sürecine ilişkin sertifikalarımız alınmış ve Avrupa akredite edilen 23 üniversite ve akademi arasında Ankara Üniversitesi ilk defa girmiştir.  Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı, Türkiye’de Lisanslı Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu tarafından akredite edilen ilk ve tek akademik birim unvanını da kazanmış bulunmaktadır. Başarı ile atlatılan bu akreditasyon sürecinin devamlılığının sağlanması, herkes adına hayırlı sonuçlar vermesini temenni ederiz.

Anabilim Dalımız Yüksek Lisans Programlarının Lisanslı Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu tarafından akredite edilmiş olması, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimleri Fakültesi ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı yönetici ve öğretim elemanları, idari ve teknik personelleri ile birlikte kutlandı.