Avrupa Gayrimenkul Derneği (European Real Estate Society-ERES) tarafından her yıl düzenlenen yıllık konferansların 24’üncüsü (ERES 24th Annual Conference) 28 Haziran-1 Temmuz 2017 tarihleri arasında Hollanda’nın Delft kentinde gerçekleştirildi. Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Aliefendioğlu ile birlikte Bölümümüz Araştırma Görevlisi Gülnaz Şengül ve Anabilim Dalımız doktora öğrencileri Yunus Emre Kapusuz, Akın Öztürk ve Rodrigue Bazame’nin katıldıkları konferansta öğretim üyelerimiz tarafından yedi adet bildirinin sunuşu gerçekleşmiştir. Ayrıca Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş Başkanlığındaki ekibimiz 26-27 Haziran tarihlerinde Twente Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi’nin öğretim üyelerini ziyaret ederek iki üniversite arasında gayrimenkul bilimleri alanında işbirliği imkanlarının geliştirilmesi, akademik personel ve öğrenci değişimi olanaklarını değerlendirmişlerdir.

İki Üniversitenin ilgili bölümlerinin ziyaret edilmesinden sonra Hollanda Gayrimenkul Değerleme Konseyi Başkanlığı (Netherlands Council For Real Estate Assesment) ziyaret edilmiş ve özellikle Konsey’in mevzuatı, faaliyetleri ve değerleme sektöründeki yeri gibi konularla ilgili olarak Konsey yöneticileri Ben Bervoets ve Ruud M. Kathmann ile tartışma ve görüş alış-verişi yapılmış ve materyal değişimi gerçekleştirilmiştir.

24’üncü ERES Konferansından Bölümümüz araştırma ekibi tarafından sunuşları yapılan bildirilerin başlıkları aşağıda verilmiştir:

Dünyada gayrimenkul geliştirme, gayrimenkul yönetimi, gayrimenkul yatırımları ve finansmanı, gayrimenkullerin vergilenmesi, gayrimenkul proje geliştirme ve yönetimi, kent ekonomisi, kentsel ve kırsal arazi yönetimi ve ekonomisi, koruma politikaları, inşaat projeleri ve maliyet yönetimi, gayrimenkul ve varlık değerleme, arazi edinimi ve kamulaştırma, gayrimenkullerin kullanımı ve koruma gibi konularda çalışan çok sayıda akademisyen, uzman ve sektör profesyonellerinden katılımcının yer aldığı konferansın programına http://2017.eres.tudelft.nl/index.html adresinden ulaşmak mümkündür.

The Netherland Council for Real Estate Assessment, Den Haag, The Netherlands

ERES Konferansı Ekibi – Aula Conference Centre, Delft Techinical University, Delft