Tesis yönetimi sektörünün sorunlarının irdelenmesi, tesis yönetimi alanında hızla gelişen yeni yöntemler, meslek standartları, teknolojik değişim ve dönüşüm uygulamaları, farklı alanlarda başarılı tesis yönetimi uygulamalarının ele alınması ve deneyimlerin paylaşılması ile Üniversite-Kamu-Endüstri ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü ve TRFMA Tesis Yönetim Derneği işbirliğiyle düzenlenen ICFM2019 Uluslararası Tesis Yönetimi Konferansı, 10-11 Ekim 2019 tarihleri arasında Wyndham Ankara Otelinde gerçekleştirildi. Konferans ile eş zamanlı olarak EuroFM Avrupa Tesis Yönetimi Ağı üye toplantısı yapıldı.

Konferansa kamu ve özel sektörden tesis yönetimi profesyonelleri ve firmaları ile birlikte akademisyenler, lisans ve lisansüstü eğitim programlarına kayıtlı öğrenciler yoğun katılım göstermiştir. Tesis yönetimi sektöründen konferans sponsorları olan Emlak Yönetim A.Ş., ISS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş., SignumTTE Ltd. Şti., Tepe Servis ve Yönetim A.Ş. ve TSP Total Solution Provider’ın konferans alanında açtıkları stantlar ilgi gördü. Konferansa konuşmacı olarak Türkiye dışından 8 farklı ülkeden 40 yabancı ile Türkiye’den profesyoneller ve araştırmacılar katılmıştır.

ICFM2019 Uluslararası Tesis Yönetimi Konferansı 10 Ekim 2019 Perşembe günü açılış töreni Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş’in açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmaları TRFMA Tesis Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Levent Alatlı, EuroFM Avrupa Tesis Yönetimi Ağı Başkanı Sayın Goran Milanov, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ayşen Apaydın, Kırklareli Milletvekili Sayın Selahattin Minsolmaz ile Konya Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Sayın Av. Tahir Akyürek’in konuşmaları ile tamamlandı. Açılış Töreni sonrasında Uluslararası Tesis Yönetimi Pazarları ve Sivil Toplum Kuruluşları, Tesis Yönetimi Eğitimi ve Mesleğinin Geleceği ile Türkiye’de Tesis Yönetiminin Hukuki Sorunları konulu oturumların sunumuyla konferansın ilk günü tamamlandı. Birinci gün akşamında ise EuroFM üye toplantısının gala yemeği gerçekleştirildi.

Konferansın ikinci gününde; Kamu-Özel Ortaklığı Modeliyle İnşa Edilen ve İşletilen Şehir Hastanelerinde Tesis Yönetimi Hizmetleri, Tesis Yönetiminde Dijitalleşme ve İnovasyon ile Tesis Yönetimi Araştırmaları ve Geleceği konulu oturumlar gerçekleştirildi. Konferansın ikinci günü sonunda Konferans Düzenleme Komitesi Başkanı Sayın Doç. Dr. Yeşim Tanrıvermiş’in konuşmasının ardından Tesis Yönetiminde Sorunlar başlıklı öğrenci video yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmaya ilişkin Doç. Dr. Olga Van Diermen-Van Winden, Doç. Dr. Rachel Kuijlenburg, Jos Duchamps, Levent Alatlı, Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ve Doç. Dr. Yeşim Tanrıvermiş‘ten oluşan jürinin ortak kararıyla finale kalan 6 videonun izlenmesinden sonra, yarışma birincisinin Burak Kaya, ikincisinin Ali Kerim Kolukısa ve üçüncüsünün Elif Koyuncu olduğu açıklandı. Dereceye giren öğrencileri ödülleri ise;

• Birincilik ödülü olarak 2020’de Barselona’da düzenlenecek olan EFMC2020 Avrupa Tesis Yönetimi Konferansı’na TRFMA Tesis Yönetim Derneği’nin desteğiyle davet, ücretsiz ulaşım ve konaklama,
  • İkincilik ödülü olarak 2020’de Amsterdam’da düzenlenecek olan Dünya İşyeri Avrupa etkinliğine IFMA Uluslararası Tesis Yönetimi Derneği desteğiyle davet, ücretsiz ulaşım ve konaklama,
  • Üçüncülük ödülü olarak ise 2020’de Amsterdam’da düzenlenecek olan Dünya İşyeri Avrupa etkinliğine EuroFM Avrupa Tesis Yönetimi Ağı desteğiyle ücretsiz ulaşım takdim edildi.

Aynı zamanda; dereceye giren öğrencilere Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Burs Komisyonu’ndan para ödülü ve finale kalan 6 öğrenciye ise kişisel destekleriyle Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ve Doç. Dr. Yeşim Tanrıvermiş tarafından para ödülü takdim edildi.

Törende son olarak sözü alan EuroFM Avrupa Tesis Yönetimi Ağı Başkanı Sayın Goran Milanov Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ve TRFMA Tesis Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Levent Alatlı’ya misafirperverlikleri için hediye takdim etti. Hediye takdimi esnasında Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’nün EuroFM’e üye olarak kabul edildiği ve ilk yıl aidatından muaf tutulduğu haberi, EuroFM Avrupa Tesis Yönetimi Ağı Başkanı Sayın Goran Milanov tarafından verildi. Ödül töreninin ardından verilen Kapanış Resepsiyonu’nda başta konuşmacılar ve yarışmada ödül alan öğrenciler olmak üzere katılımcılar keyifli kareler oluşturdu.

Konferans kapsamında; 9 Ekim 2019 tarihinde Hague Üniversitesi öğretim üyeleri ve konferans konuşmacıları Sayın Doç. Dr. Olga Van Diermen-Van Winden ve Sayın Doç. Dr. Rachel Kuijlenburg tarafından Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ziyareti de gerçekleştirildi. Ziyarette Fakülte yerleşkesi gezilirken, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Nihan Özdemir Sönmez ile toplantı yapıldı. Toplantıda iki üniversite arasında düzenli olarak Erasmus öğrenci değişim programlarının gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Görüşme sonucunda Hague Üniversitesi’nde gerçekleşen yaz okulu ve kış okulu programlarına Erasmus öğrenci değişim programına Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi dahil edildi.

12 Ekim 2019 Cumartesi günü ise, EuroFM yöneticileri ve konferansa katılım sağlayan üyeleri ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne saha gezisi düzenlendi.

ICFM2019 Uluslararası Tesis Yönetimi Konferansı’nın tüm fotoğraflarına https://drive.google.com/drive/folders/1D8wm-vF2dG27TvW2tVOC1xqSzlIW4qpI?usp=sharing adresinden erişilebilir.