2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi,
Lisansüstü programlarına yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için; online başvurular 07.01.2019 itibariyle başlamış olup 25 Ocak 2019 tarihinde sona erecektir.
Online başvurular  Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü sayfasından aşağıdaki link üzerinden yapılabilecektir.

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü sayfasından, başvurusunu tamamlayanlar için yazılı bilim sınavı 30 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 10.00′da Anabilim Dalımızda yapılacaktır.
*ANABİLİM DALIMIZDA “ÖZEL ÖĞRENCİ” STATÜSÜNDE OLUP KAYITLI ÖĞRENCİ OLMAK İSTEYENLERİN BAŞVURU YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.
Lisansüstü programlara başvurular hakkında ayrıntılı bilgiye:
Önkayıt Bilgileri linkinden ulaşabilirsiniz.
Önemli Not 1: ALES geçerlilik süresi 5 senedir.  ALES belgelerinden aranacak puan türü eşit ağırlık, sayısal veya sözel puanlarından biri olacaktır. Dil belgesi için ise 5 yıl içerisinde alınan YÖKDİL veya YDS geçerlidir.
Önemli Not 2: Başvuruda bulunan öğrenciler tüm başvuru evraklarının birer örneğini ve internet başvuru formu çıktısının fotokopilerini 28 Ocak 2019 tarihine kadar Anabilim Dalımız öğrenci işlerine teslim etmek zorundadırlar.
Önemli Not 3: Eksik ve yanlış belgelerle başvuran adayların, mülakat sınavına girseler bile başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.
Önemli Not 4: Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuracak adaylardan ALES puanı istenmemekle birlikte Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) protokolü kapsamında başvuracak adaylardan en az ≥ 55 ALES puanı talep edilmektedir.
İletişim Bilgileri;
Adres: Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü Şevket Aziz Kansu Binası B Blok Kat:2 Tandoğan / Ankara
Telefon: 0 312 600 0160