2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Program Kontenjanları

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Ön Kayıt  Başvuru Koşulları

Ön Kayıt Başvuru Adresi
https://obs.ankara.edu.tr:98/ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx (25 Haziran 2018 tarihinde aktif hale gelecektir).

Ankara Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Lisansüstü Öğrenci Alımı Linki

NOT: Kayıt esnasında beyan edilen bilgileri kontrol ederek ONAY işleminizi gerçekleştiriniz. Onay işlemi yapıldıktan sonra bilgilerinizde değişiklik yapmak isterseniz, sistemin kayıt yaptığınız zaman size vermiş olduğu kod ile tekrar giriş yapıldığında düzeltme ve değişiklik yapılabilmektedir.

Adayların Bilim Sınavına Girebilmeleri İçin İlgili Anabilim Dalı’na Teslim Etmesi Gereken Zorunlu Belgeler:

1. TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Onaylı/Onaysız Olabilir)
  2. Mezuniyet Transkripti ve Mezuniyet Belgesi fotokopisi (Onaylı/Onaysız Olabilir)
  3. ALES Belgesi (Yurtdışı Kontenjan çerçevesinde başvuruda bulunan adaylar ALES’ten muaftır).
  4. Elektronik ortamda yapılan Ön Kayıt Başvuru Belgesinin pdf formatındaki çıktısı
  5. Tezli Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları yapan öğrenciler için Yabancı Dil Belgesi (son 5 yıl içerisinde alınmış YDS veya YÖKDİL)

ÖNEMLİ AÇIKLAMA: 25-29 Haziran 2018 tarihleri arasında interaktif ortamda ön kayıt işlemini gerçekleştiren adaylardan, en geç 29 Haziran 2018 tarihinde mezun olanların başvurusu kabul edilecektir. Adayların bilgileri incelendiğinde, mezun olmayan adayların başvuruları, yazılı bilim sınavına girerek kesin kayıt hakkı kazansalar dahi, geçersiz sayılacaktır.

İstenen belgelerin en geç 3 Temmuz 2018 tarihine kadar İlgili Anabilim Dalı Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir. İstenen belgeleri getirmeyen veya eksik belgesi olanlar yazılı bilim sınavına alınmayacaktır.

25-29 Haziran 2018 tarihleri arasında interaktif ortamda ön kayıt yaptıracak adayların yazılı bilim sınavı 05.07.2018 tarihinde başvurduğu Anabilim Dalı’mızda yapılacaktır. Beyan edilen bilgilerin doğruluğundan öğrenci sorumludur. Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılacak olan kontrollerde, beyan ettiğiniz bilgilerle Enstitü’ye teslim edilecek olan evraklar arasında uyumsuzluk olması durumunda, lisansüstü programa kabul edilseniz bile başvurunuz iptal edilecektir.

Anabilim Dalı’mız Yazılı Bilim Sınav Yer Bilgisi

Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz Kansu Binası B Blok Kat:2 Beşevler / ANKARA