ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURULARI

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında Alt Alan adı olarak Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalımız Doktora Programları için “Kentsel Dönüşüm Çalışmaları” alanında 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından burs için kontenjan ayrılmıştır. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda belirtilen linkteki yönergeleri dikkatlice okuyup “Başvuru Formunu” eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmekte olup, bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edebilecektir. Detaylı bilgi için, “Yükseköğretim Kurulu Tarafından Doktora Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esasları”n incelenmesi gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri : 25 Ocak – 12 Şubat 2018 Başvuru

Yeri : İlgili Enstitü Müdürlükleri ( Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü)

100/2000 YÖK Doktora Burs Programına başvuru yapmak isteyen öğrencilerde aranan şartlar:

1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. Ankara Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin ve başvuru yapılacak bölümün belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  3. 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya devlet/vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrosunda çalışmıyor olmak,
  4. Belirtilen programlarda doktora eğitimine devam eden öğrenciler ise tez aşamasına geçmemiş olmak kaydıyla burs başvurusunda bulunabileceklerdir.

NOT -1: Doktora Burs programına başvuracak öğrencilerin belirtilen alt alanda tez çalışması yapması gerekmektedir.

NOT-2 : http://fenbilimleri.ankara.edu.tr/tr/haberler/346-100-2000-yok-projesi-doktora-bursu-2017-2018-bahar-basvurulari-basladi linkinden gerekli bilgilere ulaşılabilmektedir.